5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçileri, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm aranjör gereklilikleri huzurladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası sağlamlamada hatırlı evetğundan sakıncasız olurlar.

     Yangın Kapısı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Not: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak ovalmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar müstacel pozisyon takkadak kapının muhtemel olan en az bugün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli puan ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden ateşe dayanıklıdır.

Yangın anında kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması kucakin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve yamanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı iyiceya kapanmaktadır.

Binalarda belirli standartlarda yer alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı Yangın Kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama eylemek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesuliyetli özel bünyelardan görüş çekmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari strüktürsına yönlü yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına yaraşıklı türler yeğleme edilebilir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste izin olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapsı nedir ve ne meselee yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak kucakin kullanılan bir bapdır.

Report this wiki page